E s t e r i i

Under livets himmel i Tornedalen

Klara, färdiga gå.........

Kategori: Allmänt

 
Jo.. som jag skrev tidigare så har jag ju jobbar lite idag. Handlarföreningen hade ordnat en dag för alla med utställare, cafén, loppis, må-bra kör,  hinderbana för barn, hantverk och annat roligt. Jag hjälpte till Integrationsprojektet GÄM med en 5-kamps tävling där jag fungerare som typ, konferencier/sportreferator, oj heter det så? Nåväl, dagen och tävlingen gick bra.. Esterii skötte sig halvbra, är inte helt nöjd,men så är jag ju väldigt  kräsen av mig när det gäller evenmang och mig själv. Men som ni ser på bilden försökte jag tagga mig innan genom att vara redo när startskottet gick...  //Esterii
 

Oändlig nåd..

Kategori: Allmänt

Kort cykeltur i underbar sommarsol innan dagen avslutades med kyrka. Där gavs mig åter sanningen om vad jag brukar tänka på.. Vad pengar och girighet gör med oss människor. Så mycket ont kommer från just girighet. Killen fick en att riktigt tänka till och rannsaka sig själv..Vad sjutton är målet med att samla pengarna på hög och köpa oss så överdrivet mycket av allt vi redan har.  Ja ni, har vår givmildhet försvunnit?   Vem ger mer, den fattige eller rike? Ingen? Båda? Ger vi så länge att det inte drabbar oss själva något, ja menar att vi inte kan åka på den resan eller köpa de kläderna? Jag vet inte,, jag tror pengar förstör så mycket och det inkluderar mig själv också.  Vad säger ni?  
Nåväl, kärleken är störst  och det finns alltid ljus någonstans ändå..//Esterii

Du utnyttjade mig !!

Kategori: Allmänt

Låt ingen utnyttja dig och ta ingen skit. Stå upp för dig själv i alla lägen. Ingenstans, någonstans överhuvudtaget ska någon få rätten att sätta sig på någon annan. Inte heller ska någon i maktposition eller vuxenöverläge mot barn någonsin få utnyttja det läget till övertramp. Punkt slut.
   
Jag har blivit "utnyttjad" av person i typ beroendesställning för många många år sedan.Det är inget jag pratat om för att jag velat skydda många.. Och så det klassiska att man känner att jag själv är skyldig. Jag vet inte vad jag känner idag. Blir ledsen och arg när jag tänker på det... Han gick fri, jag tog med mig skammen och tystnaden.. Varför bara jag? Ibland kommer tankarna,, jag ska ge tillbaka, jag ska ut med det... Men men ,, jag vet inte.. Jag måste iallafall ibland när minnerna kommer över mig få bli lite arg och ledsen..
 
Nåväl, därför vill jag verkligen säga.. stå på dig, behåll huvudet högt och blir du illa behandlad , gå vidare, få hjälp. 
 
Och såklart åt honom vill jag säga,, så mycket fegare du var/är än mig. Så stark jag är som tigit för alla andras skull, för ditt livs skull.  Så fel du gjorde men OBESERVERA,  jag står för mitt evt. ansvar, men står du upp för ditt? Tänkte du någongång på konsekvenserna jag fick betala?
// Esterii