E s t e r i i

Under livets himmel i Tornedalen

Outfit- vad e det?

Kategori: AllmäntOUTFIT.. Också ett kärt bloggämne har jag upptäckt. Jag vet däremot inte riktigt vad det är. Dagens outfit skriver de om, dagens  klädval kanske?, o du milde tid, har de en ny ny outfit varje dag året om? Har de 365 olika kreationer?, det kan inte vara sant.. Men jag,  Esterii gjorde i alla fall ett inköp i stan, och köpte vad jag tror är en outfit,  säkert ute eller inne för längesedan, men som nybliven modern (ops!) bloggare, kändes det sååå rätt, att inhandlada blommiga stövlar, nu när jag ändå var utan stövlar. 
Nå, anywhay, de blommiga stövlarna kändes inne,  ända tills jag kom hem och gick in i vedboden. Där såg de stackrarna helt ynkliga ut, de var så ute, så vilse och så fel.. De liksom stirrade på mig och sa , låt oss åter bli stadsbor.. Nej tyvärr, måste jag svara åt dem, för det är 20 mil till en stad, så nu får vi allt skärpa till er, vänja er vid byalivet, bita ihop, jobba på, och njuta lagomt Tornedalskt, så räcker känslan året om.. Har ni tur så finns ett par gamla, slitna, trogna och fula gröna stövlar på vinden som kan bli era vänner, och då har ni vänner för resten av livet.

      Glad valborg! önskar "outfitten" Esterii

Hej hå, hej hå..

Kategori: Allmänt

...till gruvan nu vi gå,  för nu har vi ju en gruva i Tornedalen. Jag säger bara PAJALA, ungkarlarnas näste. Kanske dags att söka sig dit, inte för ungkarlarnas skull, för jag har ju en ung karl (ha, ha den var dålig) utan för att man kanske kan få jobb där, och dessutom tjäna bra med kosing.. Tidningarna skriver om det nästan varje dag, nya jobb till Pajala, och det är inte lite nya jobb heller.  Vi som bor i kommunen mitt emellan framgångs kommunerna Haparanda och Pajala, har kanske inte fattat det ännu, -nå, ei siitä tule mithän (inte blir det något av det ialla fall...) kanske är vi liiiite avundsjuka och förstelnade, för vi kan ju också. Men, men,  vågar och satsar vi tillräckligt här?  Frågan gäller mig, våra politiker, kommunen och så resten.

Få se nu, läser innantill.. elektriker, controller, ingenjör, arbetsledande elektriker, ingenjör, mekaniker,  VD och ingenjörare igen!  Konstigt, de verkar behöva mest av sådana där "jörare". Esterii är ju ingen jörare, fast hon kan göra olika saker ändå, så det går väl bra att söka som gammal hederlig borrare?
//Esterii den snövite

En bild säger mer..

Kategori: Allmänt

 
En bild säger mer än tusen ord.. Nej är det sant? Inte idag..

Tog en massa bilder på mig själv, egobilder ni vet, eller vet ni inte? De där man i smyg tar,  sträcker ut kameran i luften och riktar kameran mot en, man smilar in i spegeln, försöker hitta bästa vinkeln, räcker ut tungan ibland, putar med läpparna, och man försöker till och med se lite vågad ut..Och alla bilder blev skrot.  -Lägg av nu, Esterri!, du är en tornedalsk 43 år gammal tant, skärp dig nu, borsta till knytblusen och sluta svamla.. Ja ja, bilderna sa i alla fall sitt idag, men om en bild säger mer än tusen ord, ska jag sätta mig ner och skriva 1001 ord om det..
Spegel, spegel på väggen där, ser inte skönhet, vi inom oss bär..  

Hej svejs och Trevlig helg.. //Esterii