E s t e r i i

Under livets himmel i Tornedalen

Fick du napp ihelg?

Kategori: Allmänt

 
Mycket vanlig FB bild häruppe i Nordanlandet under påskhelgen, man söker spänning och hoppas att någon fisk ska hugga för att grillas över öppen eld. Men för tanta vart det inget, men så länge inte karlsloken heller får något så det helt okey, jag vet inte riktigt vilka känslor det handlar om. Hur gick det för dig i helg? Fick ni den helg ni önskade eller ljuger bilderna på FB med alla de fantastiska bilderna från isarna, skidorna, middagarna mm. Denna bild ljuger ialla fall lite, för det blåste svinkallt:) och jag har lite svårt för att ha de kul just under en bestämd helg när alla måste det,  jag är mer orolig för nästa helg eller förväntasfull för det kan ju vara  fest då också, eller? Nååå.. Så säger vi här i dalen, när vi upprepar frågan , hur gick eran helg?
 
Också en kärring  // Esterii

Påskkärringen bytte fordon

Kategori: Allmänt


 
Påskkärringen Esterii skulle flyga iväg men kom i sista stund på att det nog är bäst attt byta kvasten mot en spade. Esterii kan ju vara en som som "dimper" ner i livet och med denna snömängd skottar hon sig bättre upp med dubbade däck:) och är förberedd ifall det kommer. Om jag inte hinner blogga,så vänta bara, så kommer jag tillbaka, njuuut av påsken  vad ni än gör och var ni än är:) Vad gör ni egentligen under påsken?
GLAD PÅSK !    // Esterii Ann-Sofi von Taavo
 
 Psalmvers för den som vill: Likt vårdagssol i morgonglöd, gick Jesus fram ur natt och död, till liv förutan like. Därför så länge världen står det efter vinter kommer vår, också i andens rike..

Kom ut ur skafferiet

Kategori: Allmänt

Såg en artikel i finska bladet Tornionlaakso. Det visade på en nätverksträff där bl. jag lite kort berättade om vad jag vågat det senate året i mitt liv med bl. min sjukdom i ryggen (*när jag kom ut ur skafferiet), bloggen mm., men också vad jag vill våga mer av framöver. Återkommer om det, om jag kommer på att det kan vara intressant för er. Men jag vill igen uppmana dig att våga det du drömt om, det kan vara bara en liten sak till ett stort kliv. Jag brukar tänka så här om jag blir osäker på om jag verkligen ska våga: - men Esterii,  vad gör det om hundra år?    Heippa!  Hej!  //Esterii
 
* komma ut ur skafferiet betyder på mitt språk när jag gjorde min psykiska ohälsa offentlig:)