E s t e r i i

Under livets himmel i Tornedalen

Halv dag, glad valborg, välkommen Maj!

Kategori: Allmänt

Oj så många som är glada idag för sin halva arbetsdag. Man jobbar och står i ett helt liv och dessa halva dagar gör fölket glada. Vore det inte dags att införa fler halva dagar så där i lagom svensk mängd? Jo, mer ledighet åt folket! Jag tog också en 1/2 dag så att jag som sjukskriven får känna mig som en helt vanlig Svensson.  Vad gör ni dessa halva dagar och den röde 1 maj? 
 
Glad valborg på er, eller glada vappen som man kanske säger här.  //Esterii 

Mitt liv, en journal, är ditt?

Kategori: Allmänt

  
Om jag skulle skriva en bok eller grundligt berätta om mitt liv så säger mina läkarjournaler mycket. Jag tror att de  speglar nästan allt om mig. Läser man dem och har förmågan att "se" mellan raderna då kommer både en  lycklig och olycklig Esterii fram. Det visas på förbjuden kärlek, svek och skam.  Hypokondrikern och ångestinnan i mig lyser genomgående starkt men också tigrinnan Esterii. Där finns också den unga naiva, glada  och stolta mamman liksom den humoristiska, kreativa och"never giv up" Esterii. Läkarbesöken visar som sagt på mycket ur mitt liv, nästan otäckt mycket. Livet går ju vidare och nya journaler skrivs och snart spottar jag ut nya sanningar för er. Ibland ska dock var sak ha sin plats och sin tid. Nåväl, denna Esterii hon upphör inte ens att förvåna sig själv längre. Kan man kanske be en läkarsekretarare skirva min bok UnderLivetsHimmel av  Esterii Ann-Sofi *von Taavo.? För jag kan helt enkelt inte skriva en bok. 
 
 *Esterii Ann-Sofi von Taavo, jag brukar lägga till von ibland bara för att jag tror att man lyssnar mer på mig då, men det är ju förstås ännu en av mina arma byliga fördomar:) D.S
 
Var avslöjas ditt liv? Är du en hemlighet i mycket?  Vill du  skriva en bok eller har du redan gjort det och hur sjutton börjar man?  //Esterii
 

Håller än

Kategori: Allmänt

Jag var och rände på byn i veckan  som jag tidigare berättat om att vi gör här i dalen, när man spontant och oinbjudet men ändå välkommet hälsar på hos folk. Dessa söta Keros skor i kanske strolek 22 såg jag hos bekanta på deras hylla, de fick vara både prydnad och till användning åt den lille krabat som börjat  gå. Skorna var "bara"  40 år gamla, väl använda och still going strong.  Det här gillar vi konsumenter, produkter som håller och inte behöver ingå i dagens slit och släng och ge miljön en däng.. Företaget tillverkar fortfarande allt med klass, hållbarhet och fingertoppkänsla. Detta skryter jag om för att jag tycker det och utan att vara sponsrad, däremot känner jag många där och vet att det är sant det jag skriver.
En fridfull söndag till er, vi börjar väl en ny vecka nu,  ska vi ta och göra den till kärlekens vecka, eller lät det fånigt?  Esterii ska försöka vara snällare här hemma i alla fallen:) OBS, att jag skrev försöka:)
Men mer nyfiken på vad ni ska ni fylla er vecka med? // Esterii