E s t e r i i

Under livets himmel i Tornedalen

Ring..är du upptagen?

Kategori: Allmänt

Idag är vi alltid tillgängliga. Ibland när man ringer folk och de svarar säger man artigt -Hej, har du tid eller är du upptagen? -Jag är upptagen och sitter i möte... men snälla du, svara inte då!, för jag känner mig dum och som en riktig "störare" i det ögonblicket.
 
Idag har ju de flesta en sån där "rulla fingret telefon" , hörde häromdagen att man kallar det för människans klösbräda. .Aldrig har väl folk varit så upptagna som nu..på jobbet, vid möten eller hemma, oj vad många verkar lida av en enorm klåda i fingrarna, såsom de klöser sig fram. Allt det som en smart telefon innehåller verkar vara det som ska ha högsta prioritet.. Ni vet också vid det här laget att Esterii inte äger en sådan, och visst kan det ligga en viss avundsjuka bakom orden för min gamla tegelsten gör att jag återigen är efter. Jag kan inte fotogrefera med den, inte vara online, inte läsa mail, inte blogga, inte filma, inte se det senaste som händer på FB och inte göra nyhetens instagram, utan jag måste helt enkelt sitta ner och till och med titta folket i ögonen när jag pratar med dem...vart är världen på väg.. Sitta och prata utan att var upptagen..
 
Snälla värld,  var inte så upptagen...
GammelEsterii hänger inte riktigt med, eller är hon en bara en bromskloss?  //Esterii
 
 Vilken liknar man mest?
    Thumbnail for version as of 14:18, 21 November 2007Samsung Galaxy S III 16GB

Pajala

Kategori: Allmänt

Igår var jag där. I Laestadius Pajala. Och det är sant. De är glada i Pajala. Det har inte bara ungkarlar, römpää och snus nuförtiden. Förr både gillade och använde jag snus och ungkarlar så Pajala var väl helt okey, men idag sökte jag något helt annat. Jag spanande efter möjligheter till jobb, och det är sant, det finns mycket jobb att söka där. Därför är de så glada i Pajala. Jag såg det på mässan de anordnat för att hitta folk till jobben, de sa - välkommen hit Esterii! Okey då... jag erkänner, de sa inte Esterii för de känner inte mig ännu. Nu får vi bara hoppas att dammen inte brister så som jag hörde någon på radion berätta. Han hade sett det scenariot som i en film framför sig, skrivit ner det och vips! så råkade det bli en bok. Författaren är visst en kille från Pajala, om han snusar vet jag inte men han är säkert en glad lax ändå. Kanske dags att Esterii drar på sig ett par äkta genuina KERO skor, läsa en Mickebok  och låta Rajjarna gnola på radion och bara känna av glada Pajala..
 
Men Gruv-Esterii ??  Den som lever får se.. //Esterii

Hjulet står still..

Kategori: Allmänt

 
Idag var jag vid byns torp och gick till kvarnhjulen som bara ligger där till ingen nytta sedan den epoken försvann. Jag kände mig precis som hjulet där det ligger och står helt still. Jag vet inte åt viket håll jag ska snurra på Esterii för att komma till min rätt och fastna i något ekorrhjul. Borde kanske spika fast mig på en sådan där bingosnurra med många alternativ, be någon snurra mig några varv och dit Esteriis huvud stannar dit går hon. Hoppas du har fastnat i rätt ekorrhjul..
 
Vågar man chansa? // Esterii