E s t e r i i

Under livets himmel i Tornedalen

Städar

Kategori: Allmänt

Så viktig information vill jag lämna er idag. Och det är inte kul någonstans. Men jag städar. Jag fösökte med högklackat men inte blev det roligare av det heller. Däremot har jag slutat dricka läsk, trodde jag. Men ser att cola falsakan hänger där,  nåväl något krydda i tillvaron måste ju en städtant få en dag som denna. Hur städar ni? Tornedalsk ofta och extra noggrant eller vanligt svensson städ? //Esterii

KOMMENTARER:

  • I utkanten av Tornedalen säger:
    2013-01-31 | 14:15:02

    Hur jag städer! Inte ofta men när man måste. Några upplever att jag gör det ofta. Inget tvång varje helg med alla mattor ut osv. Ibland har jag runda hörn, iblan är mattorna fastspikade i glovet, då blir det mellan mattorna man drar med skurmoppen.
    Att städa kan upplevas som en njutning efteråt när det luktar gott av såpa.
    (Hatar när det är smulor på golvet och det känns "dyngit").
    Man kan städa mer eller mindre beroende på ork och lust. Är uppvuxen med fyra storstädningar/år samt att man veckostädade = knäskurade hela huset och dammtorkade allt i möbelväg varje fredag. Tur att det inte gick i arv, som så mycket annat från mor till dotter. Det finns roligare saker att göra, som att ta på sig gummistövlarna och gå ut i skogen och plocka bär eller svamp, beroende på årstid. Nu när vårvintern står vid dörren ska man dra för fönstrena och vara ute så länge tills solen gått ner så man inte ser allt damm och smutsiga fönster. För mig är städning lågt prio. under våren och hösten. På vintern är det mörkt när man kommer hem från jobbet då ser man inte allt som borde städas och på sommaren är man inte hemma så mycket och är man det så är det för varmt att feja omkring med hink och vaskkäpp.

    Svar: Ja, städa efter vilja och förmåga.. I Tornedalen var det stort förut, dessa storstädningar.. Man frågade varandra, :Har du vårstädat osv..Gick inte i arv till mig heller:)
    Esterii Ann-Sofi Taavo

Kommentera inlägget här: